Bärenbad-buitenzwembad
In Berwang in de Tiroler Zugspitz Arena vindt u op warme dagen een bijzonder leuke plek voor verfrissing: het Bärenbad. Het is een van de hoogste buitenzwembaden van Tirol, omgeven door bossen.

Toch kun je hier nog de zomer voelen, want het ligt op een zonnige heuvel en biedt aangename watertemperaturen: 26 graden in het zwembad, 28 graden in de kinderwaterwereld met speelstroompje en berenfontein. Het grasveld beslaat bijna 10.000 vierkante meter, het aangrenzende sportcentrum biedt een bosspeeltuin, springkasteel, minigolf, beachvolleybal, tennisbaan en buffet. Baden in het maanlicht, omringd door fakkels en kaarslicht, is erg populair. Het wordt aangeboden op sommige avonden in juli en augustus, waarbij u direct de zonsondergang in zwemt. Gratis toegang tot het zwembad met het Z-Ticket of de Tirol Regio Card.

Barenbad

SPORT- & LEISUREPARK BICHLBACH
In het sport- en recreatiepark Bichlbach wacht jong en oud 6.000 vierkante meter gezinsplezier. Een van de hoogtepunten in dit uitgestrekte gebied is duidelijk het 1.400 vierkante meter grote zwemmeer met een extra kindergedeelte en een groot grasveld. Wat maakt een bezoek nog meer uniek? Ontdek het nu!

Diverse gezinsvreugde
Een uitstapje naar het sport- en recreatiepark
Terwijl papa en mama bij de idyllische zwemvijver de zon op hun buik laten schijnen, genieten de kids van veel actie en adrenaline. Of het nu gaat om kinderraften, minigolf, een klimbos of een speeltuin: als er één ding is dat dit sport- en recreatiepark niet biedt, dan is het verveling!

Voor de volwassenen zorgen tennis- en beachvolleybalvelden, mountainbiketochten en tal van andere actieaanbiedingen voor een afwisseling van zonnebaden.

Tip: In deze kleurrijke avonturenwereld is er al enkele jaren een bijzonder leuk sporthoogtepunt om uit te proberen: alle generaties hebben evenveel plezier bij het discgolfen. Als je je lichaamsbeheersing wilt trainen, ga dan klimmen in het nabijgelegen klimbos.

Goed om te weten: Bij mooi weer is het sport- en recreatiepark geopend van begin juni tot begin oktober – in juli en augustus dagelijks van 10.00 – 19.00 uur zijn beperkte openingstijden

Zwemmeer Bichlbach

TIROLSE BIKESARENA
In de Tiroler Zugspitz Arena wacht u een paradijs voor fietsers, waar een indrukwekkende keuze aan routes voor elke smaak geschikt is. Berwang, Ehrwald, Lermoos en Biberwier bieden de grootste verscheidenheid aan routes, maar de hele regio betovert met pittoreske grindfietstochten en fietspaden, maar ook met uitdagende MTB-routes, ingebed in een adembenemend natuurlandschap.

Het hoogtepunt is de “Zugspitz 8”, een 112 km lange tocht die op indrukwekkende wijze de natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit van het grensgebied Beieren-Tirol combineert. Ideaal voor iedereen, van gezinnen tot serieuze fietsers, deze route biedt een ongeëvenaarde ervaring in de fietswereld.

Verken de Tiroler Zugspitz Arena en ontdek uw perfecte route door een van de mooiste fietsregio’s van Tirol.

E Bike

Van mountaincarts tot flying fox
FUN SPORTEN IN DE TIROLER ZUGSPITZ ARENA
Wat hebben monsterscooters, bergscooters en bergkarren met elkaar gemeen? Ze garanderen veel plezier voor het hele gezin tijdens een zomervakantie in de Tiroler Zugspitz Arena. Leuke sportuitrusting brengt je op aparte routes door het dal – dankzij de extra grote banden kan elke oneffen ondergrond worden overwonnen. Ook de Flying Fox in Bichlbach bezorgt je kippenvel – in een unieke natuurlijke omgeving.

Pure adrenaline
Mountaincarts en Bergsteps
De belangrijkste gegevens voor het rijden op de monsterscooter of mountainbike in Biberwier:

Startpunt: : Sonnalmbahn Berwang Dalstation
Eindpunt: Sonnalmbahn Berwang Dalstation
Lengte van de route: 4,5 km
Hoogteverschil: 700 m
Minimumleeftijd: 6 jaar of 145 cm, afhankelijk van het apparaat en de route

Startpunt: dalstation Marienberg Biberwier; Voor wandelaars: Funroller-station aan de Sunnalm
Eindpunt: dalstation Marienberg Biberwier
Lengte van de route: 7,4 km
Hoogteverschil: 700 m
Minimumleeftijd: 6 jaar of 145 cm, afhankelijk van het apparaat en de route
Openingstijden: zie www.sport-schoenherr.at

Funsport Biberwier

Ervaar de bergen aan de Tiroolse kant van de Zugspitze
WANDELEN & BERGKLIMMEN
Zachte dalwandelpaden, veeleisende bergtochten, spannende avonturenpaden, uitdagende via ferrata’s: de Tiroler Zugspitz Arena is terecht een extreem populaire regio onder wandelaars, bergbeklimmers en klimmers. Meer dan 150 verschillende routes maken een zomervakantie in de spectaculaire wereld van de Alpen tot een bijzonder afwisselende ervaring. Het overwinnen van de beroemde Zugspitze op 2.962 meter is voor veel bergliefhebbers het hoogste gevoel.

Een eerste oriëntatie
De bergen van de Tiroler Zugspitz Arena
Voordat de rugzak wordt gepakt en de wandelschoenen worden aangetrokken, nog een paar woorden over de oriëntatie in het uitgestrekte wandelgebied: in het zuiden liggen de Lechtaler Alpen, in het oosten strekt zich de Mieminger bergketen uit. Beide zijn indrukwekkende massieven van tweeduizend meter hoog die alleen worden gescheiden door de Fern Pass. De noordoostelijke grens wordt gemarkeerd door de Zugspitze – met 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland, en het Wettersteingebergte grenst er direct aan. De Ammergauer Alpen strekken zich uit van Beieren tot Tirol, waar de Zugspitz Arena in het noordwesten iets “vlakker” wordt.

Kort samengevat:

Zuid: Lechtaler Alpen
Oost: Mieminger-keten
Noordoost: Zugspitze
Noordwest: Ammergauer Alpen
Klaar om tijdens het wandelen, bergbeklimmen en klimmen het unieke berglandschap van de Tiroler Zugspitz Arena te ontdekken?

Wandelavontuur in de bergen.
Wandelpaden en klimroutes rond de Zugspitze
Moet de tocht gemakkelijk en gezinsvriendelijk zijn, of moet het een echte sportieve uitdaging zijn? Sportieve gasten hebben in de Tiroler Zugspitz Arena talloze mogelijkheden om de bergen in de zomer actief te beleven. De snelste manier om de ideale route te vinden is door gebruik te maken van de interactieve reisplanner. Hier kan het uitgebreide aanbod aan wandelroutes en klimmogelijkheden worden gefilterd op basis van individuele voorkeuren en eisen.

Tip: bijzondere evenementen zoals een romantische fakkeltocht. De eerstvolgende data vindt u altijd in de evenementenkalender.

interactive kaart
Direct boeken